piatok 28. apríla 2017

Porovnanie | Krémy na suchú a citlivú pleť

Hydratácia pleti sa nesmie precenovať v žiadnom ročnom obodobí. A ak tohto svojho pomocníka dokážete používať zároveň aj ako podklad pod makeup, tak kto by chcel viacej. Dnes vám ukážem pár krémov, ktoré sa mi doma nahromadili za posledných pár týždňov a niečo si o nich povieme. 

Krémy, ktoré vám dnes budem spomínať sú na suchú a citlivú pleť - takú ja totiž vlastním. Sú z lacnejšej cenovej kategórie a ľahko dostupné, čo poteší iste mnohé z vás. 

Pokus o zachytenie konzistencie krémov (:D)
Od vrchu v poradí: L'Oréal, Ziaja Nočný, Ziaja Denný, Dermacol, Balea. Viac o nich sa rozpíšem nižšie.

L'Oréal - Hydra Specialist, suchá a citlivá pleť
Začnem rovno tým najdrahším a ním je L'Oréal Hydra Specialist s ružovým nápisom - suchá a citlivá pleť. Dá sa zakúpiť v rozmezí 5-6€ a obsahuje klasických 50ml. 

Krém sa po pleti ľahko rozoteria. Vstrebáva sa trochu pomalšie, než by som chcela, ale čo mi prekáža najviac - krém šupinkuje a potom opadáva dole. Aby ste tomu zabránili, nemôžete sa svojej pokožky ani dotknúť a žeby ste na tento krém nanášali pod makeup je taktiež bez šance. Práve kvôli tomuto faktoru si ďalší kus už viac nekúpim. Parfemácia nie je nijak výrazná a na konzistencí nie je nič zvláštne. 

Ziaja - Kozie mlieko, denný a nočný krém
Tieto kozie krémy od Ziajy chodili v reklamách hádam celú zimu. Sú určené pre suchú pleť a prvé vrásky. Ich cena sa pohybuje od 3-5€ a taktiež obsahujú 50ml každý. 

Musím povedať, že tieto krémy mi veľmi príjemne voňajú, majú krásnu hutnú textúru, ktorá sa ľahko rozotiera. Rýchlo sa vstrebávajú a pleť je napokon hebká a vyživená. Cez zimu som krém nanášala pod makeup a myslím, že to bola dobrá voľba. Denný krém je trochu viac vodovejší a nie až tak hydratačný, ale za to sa rýchlejšie vstrebáva. Nočný je podľa môjho názoru lepší a preto už mám druhé balenie. Tieto krémy odporúčam. 

Dermacol - Princess Cream
Princess Cream od Dermacolu ma zaujal tým, že má potláčať začervenanú pleť a zároveň ju vyživiť. Stojí okolo 2-4€ a obsahuje taktiež 50ml.

Neviem ako presne popísať konzistenciu tohto krému. Nanáša sa ľahko, pod prstami taje a máte pocit, že si nanášate na tvár olej. Keď chvíľu počkáte a chcete naniesť ďalšiu vrstvu, tak tá predošlá trochu zatuchne a nanáša sa ťažšie. Nikdy som takúto konzistenciu nevidela. Vstrebáva sa pomalšie, ja ho používam na noc vo veľkej vrstve a ráno mám pleť peknú hydratovanú. Pod makeup nebude dobrým pomocníkom určite.

Balea - krém pre suchú pleť 
Tento lacný a rozkošný krém od Balei má byť ideálnym podkladom pod makeup pre suchú a citlivú pleť. Stál niečo málo nad 2€ a nachádza sa v ňom, prekvapivo, 50ml.

Krém má tuhú konzistenciu, keď do neho zaboríte prsť, jeho odtlačok tam už zostane asi navždy. Vonia po bavlníkových kvetoch, trochu cítiť, že tá vôňa bude umelá a nie prírodná. A ako sa správa na mojej pleti? Rozotiera sa pomerne ľahko, ale... ako náhle ho nanesiem na pleť, pleť ma začne príšerne svrbieť a pichať, celá sčervenám a musím ho dať okamžite dole. Skúšala som ho tri krát a štvrtý krát už nemienim. Nikdy mi toto žiadny krém nerobil, Za mňa jedno obrovské nie.

Odporúča Lazy Unicorn tieto krémiky?

Na poslednom mieste u mňa skončil krém od Balei, ktorý po tomto článku aj letí do koša. O pomyslené druhé miesto sa delí krém od Dermacolu a krém od L'Oréal. Ani jeden z nich nie je vhodný pod makeup. Jeden šupinkuje a druhý zvláštne tuhne. Na prvom mieste sa umiestnili krémy od Ziajy. Ak by som si ešte medzi nimi mala vybrať, nočný mi príde o chlp lepší.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára